Новини

Засідання робочої групи щодо вивчення проблематики існування поблизу КП „Аеропорт Хмельницький” на землях Розсошанської об’єднаної територіальної громади незаконного захоронення невідомих хімічних речовин

З 2016 року на території Розсошанської об’єднаної територіальної громади виявлено захоронення 400 бочок з невідомою хімічною речовиною

На виконання доручення першого заступника голови облдержадміністрації створено робочу групу щодо вивчення проблематики існування поблизу КП „Аеропорт Хмельницький” на землях Розсошанської об’єднаної територіальної громади незаконного захоронення невідомих хімічних речовин. До складу робочої групи увійшли представники Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в області, Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Громадської організації, Розсошанської об’єднаної територіальної громади, Хмельницької районної державної адміністрації.

10 січня 2019 року відбулося засідання робочої групи щодо вивчення зазначеної проблеми, в результаті якого обговорено питання щодо неохідності встановлення власника, кількості, складу та властивостей невідомих відходів, а також ступеня їх небезпеки для навколишнього природного середовища. 

Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації напрявлявся лист до Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області стосовно вжитих заходів щодо ліквідації безхазяйних відходів.По даному запиту надана відповідь, що відкрите кримінальне впровадження, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом забруднення земель на території Розсошанської об’єднаної територіальної громади Хмельницького району. В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні призначено експертизу хімічних виробництв та спеціальних хімічних речовин, виконання якої доручено експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

За результатами засідання робочої групи вирішено направити лист до Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області щодо встановлення власника невідомих відходів, щодо надання інформації про хід розслідування кримінального впровадження, результатів експертиз, та додатково опрацювати наявні матеріали по факту забруднення на території Розсошанської об’єднаної територіальної громади. Планується проведення ще одного засідання робочої групи в найближчий час.

Відео