Новини

У Теофіпольському районі обговорили перспективи створення сімейних молочних ферм

21 березня 2019 року в приміщенні Теофіпольської районної філії Хмельницького ОЦЗ проведено семінар-навчання на тему «Створення молочних ферм як перспектива самозайнятості населення». В навчанні взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Конончук Вадим Петрович, начальник управління соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю Лакуста Андрій Михайлович, начальник та спеціалісти  відділу житлово-комунального господарства, будівництва та агропромислового розвитку районної державної адміністрації, а також сільські, селищні голови та секретарі.

Представник ТзОВ «Укрмілінвест» менеджер компанії Шибей Наталія Петрівна розповіла про можливості кредитування молочних ферм, перспективи окупності, а також запросила поділитися досвідом власницю сімейної молочної ферми «Світанок» Тетяну Юрчук (с.Топори Ізяславського району). Ферма «Світанок» – це ферма, створена за сучасними стандартами з метою отримання молока з найвищими якісними показниками.

Про державну підтримку створення сімейних молочних ферм, кредитування придбання ВРХ, обладнання, насіння тощо, про відшкодування витрат на сплату єдиного соціального внеску та інші компенсаційні виплати ознайомили присутніх представники Департаменту агропромислового розвитку Вадим Конончук та Андрій Лакуста.

Учасники заходу отримали вичерпні відповіді на поставленні запитання.

Реалізація проекту створення Сімейних Молочних Ферм – це реальна перспектива самозайнятості на селі. В подальшому такі ферми стають осередками місцевих кооперативів, що сприятиме зростанню зайнятості та добробуту селян.

Відео