Новини

Заступник директора Департаменту Вадим Конончук побував з робочим візитом на Старосинявщині

25 липня поточного року на Старосинявщину з робочим візитом завітав заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації Вадим Конончук, який спільно з начальником управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Іваном Луценком побували в сільськогосподарських підприємствах району.

Зокрема, посадовці ознайомилися із ходом проведення зернозбиральних робіт та станом тваринницької галузі  у ДП ДГ «Пасічна» с.Пасічна. Керівник підприємства Микола Хитрик поінформував присутніх про організацію проведення жнивної кампанії, цінової ситуації на ринку зерна, стану розрахунків із заробітної плати та проблемними питаннями, які виникають у галузі тваринництва.

Також Вадим Петрович побував на зерновому елеваторі АП НВП «Візит» який знаходиться в с.Адампіль. Із завершальними будівельно-монтажними роботами на елеваторі ознайомив гостей керівник будівництва Андрейчук Микола Михайлович, адже даний об’єкт планується запустити в експлуатацію у вересні місяці поточного року. Присутні оглянули територію елеватора, ознайомилися із передовими технологіями новобудови, а саме із ваговим господарством, сушильним обладнанням, ємкостями для зберігання зерна та обладнанням сучасної лабораторії  з визначення хімічного та біологічного складу зерна.

Завдяки будівництву нового зернового комплексу в селі з’явиться 75 нових робочих місць. За 1 годину на елеваторі прийматимуть 350 тонн зерна, а відвантажувати зможуть до 250 тонн. Крім того на підприємстві встановлено дві італійські сушарки потужністю до 60 тонн за годину кожна, також збудована залізнична гілка, яка дасть можливість відвантажувати збіжжя залізничним транспортом до 55 вагонів на добу. Загальна потужність елеватора становить 100 тис.тонн.

Відео