Новини

Напередодні Дня незалежності в Україні відзначають ще одне свято незалежної держави - День прапора

В Україні щороку 23 серпня відзначають День Державного прапора України. Свято повністю присвячене одному з державних символів країни. Не зважаючи на те, що це свято почали святкувати лише з 2004 року, історія українського прапора сягає сивої давнини.

Перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора, як символу українського народу сталося 22 березня 1918 року. Саме тоді Центральна Рада ухвалила Закон, затвердивши поєднання жовтого та блакитного кольорів як стяга Української Народної Республіки.

Свято встановлено "…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…" згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Державний Прапор – невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Його еволюція у своєрідний спосіб відображає багатовікові процеси розвитку, становлення та життєдіяльності державних утворень.

Тож сьогодні, у День Державного Прапора України біля Хмельницької обласної державної адміністрації відбулась урочиста церемонія підняття державного стягу. До заходу долучилися і працівники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації на чолі із директором Департаменту Омелянюком Олегом Тимофійовичем.

Відео