Новини

Вітання начальника Управління Олега Омелянюка з Днем працівників сільського господарства!

Шановні працівники агропромислового сектору!

Аграрії Хмельниччини!

Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівників сільського господарства!

Аграрії Хмельниччини з року в рік демонструють все значніші успіхи. Ці результати підтверджують імідж нашої області як потужного аграрного регіону України.

Цьогоріч в Хмельницькій області уже зібрано 3750 тис. тонн зерна, по завершенню збору урожаю очікуємо 4 мільйони 300 тис. тонн. Збільшено площі ранніх зернових культур внаслідок зростання обсягів виробництва квасолі та ярої пшениці. Спостерігається тенденція до зростання площ гречки. Наші аграрії зібрали кукурудзу з найвищою урожайністю в Україні. Показники урожайності сої та соняшнику також найвищі в державі. Погодні умови цього року посприяли зростанню урожайності цукристих, показники якої на 100 центнерів вище торішніх. Збільшилося поголів’я ВРХ, в порівняні до минулого року, на 2,7 тис. голів та становить 232,6 тис. голів. Також, зросло поголів’я овець та кіз на 32,1 % до 43,2 тис. голів. Виробництво молока збільшено до 510,8 тис. тонн, реалізація м’яса (в живій вазі) на 6,3% до 60,9 тис. тонн. Валове виробництво сільськогосподарської продукції у 2021 році очікується у розмірі 36 млрд гривень, що майже на 3% більше минулого року.

Переконаний, що ваші зусилля не обмежаться досягнутим і ви й надалі будете дбати про продовольчу безпеку, успішний розвиток сільських територій та утвердження провідних позицій агропромислового комплексу у державі.

Бажаю всім працівникам галузі міцного здоров’я, нових професійних досягнень та успіхів. Нехай рясно колосяться ваші життєві ниви. Нехай кожен день буде насичений приємними подіями, щедрими здобутками та щирою вдячністю людей.

З повагою

Начальник управління розвитку агропромислового комплексу

та земельних відносин Хмельницької облдержадміністрації

Олег Омелянюк

Відео