Новини

Аграрії Хмельниччини активно проводять весняно-польові роботи

Відповідно структури посівних площ господарства всіх категорій мають посіяти близько 850 тис га ярини, з них 390 тис га культур ранніх строків посіву, таких як ярий ячмінь, яра пшениця, горох, соя, соняшник, цукровий буряк. Загальна посівна площа сільськогосподарських культур 2022 року очікується в межах 1 млн 207 тис га, що на 2 тис га більше показника минулого року.

«Станом на 18 квітня ранніми ярими культурами вже засіяно близько 180 тисяч гектарів, або 46% до наміченого, зокрема агроформуваннями всіх форм власності в повному обсязі завершено сівбу ранніх зернових культур, таких як ячмінь, пшениця, горох і овес, які займають 82 тис га.

Продовжується посів соняшника, який вже займає 58 тис га, або 36% до наміченого. Цукровий буряк посіяно на площі  23,5 тис га, або 90% від запланованих 26 тис га. Крім того, на площі понад 11 тис га посіяно ярий ріпак, однорічні та багаторічні трави, лікарські  культури. Розпочато сівбу сої (1,6 тис га) та кукурудзи на зерно (4 тис га). Обсяги сівби цих культур становлять 1-2% до наміченого.

Господарствами населення на площі 7800 гектарів, або 12% до запланованого посаджено картоплю», - зазначив Олег Омелянюк, начальник Управління  агропромислового розвитку та земельних відносин Хмельницької обласної державної адміністрації.

Для проведення комплексу весняно-польових робіт засипана необхідна кількість кондиційного насіння,  закуплено мінеральні добрива  та засоби захисту рослин. Забезпеченість матеріально-технічними ресурсами становить близько 96% та паливно-мастильними матеріалами становить 72%.

Відео