Новини

Про проєкт постанови Кабінету Міністрів України щодо використання коштів, передбачених в державному бюджеті на підтримку фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції.

Начальник Управління Олег ОМЕЛЯНЮК ознайомив з проектом постанови Кабінету Міністрів України щодо використання коштів, передбачених в державному бюджеті на підтримку фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції.

«Головним розпорядником бюджетних коштів, що надаються в рамках програм допомоги Європейського Союзу на підтримку фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції, є Мінагрополітики. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем Програми є Український державний фонд підтримки фермерських господарств та його регіональні відділення»- зазначив посадовець.

Відповідно даного документу отримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, які мають у власності або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мають у власності від трьох до ста корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача обов’язково мають бути внесені до Державного аграрного реєстру.

  «Бюджетні кошти надаються отримувачам за напрямами:

  • на один гектар земель сільськогосподарського призначення – у розмірі 3100 гривень, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;
  • на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та  зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки – у  розмірі 5300 гривень, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача. 

Отримувач бюджетних коштів може скористатися тільки одним із визначених напрямів»- розповів начальник Управління Олег Омелянюк.

Заявка для отримання бюджетних коштів подається засобами Державного аграрного реєстру з 01 серпня поточного року. Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру – 15 листопада поточного року.

Відео