Новини

Про підсумки збирання ранніх зернових та прогноз обсягів збирання пізніх культур, говорили під час відеонаради з Мінагрополітики

#Відеонарада_з_Мінагрополітики

«Хмельницька область завершила збирання ранніх зернових культур з найвищим показником урожайності в Україні, що заслуговує похвали, адже аграрії Хмельниччини вкотре показують свій професіоналізм», - наголосив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час сьогоднішньої відео наради з регіонами.

За інформацією директора Департаменту Олега Омелянюка, на площі 387 тис. га повністю завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку.Валовий збір ранніх зернових становить 1,9 млн. тонн в початково-оприбуткованій вазі, середня урожайність – 60,3 ц/га, що є найвищим показником в державі. Озимий ріпак обмолочено на площі 81 тис. га, валовий збір становить майже 300 тис. тонн при урожайності 35 ц/га. Цьогоріч показники урожайності ранніх культур на 20-22% перевищують минулорічні. Сільгосппідприємства області здійснюють посів озимого ріпаку, якого вже посіяно 39 тис. га, або 54% від запланованих 72 тис. га.Також Олег Тимофійович повідомляє, щоагроформування області готуються до збирання пізніх культур, таких як цукровий буряк, який буде викопаний з площі 29 тис. га, соняшник, який займає 162 тис. га,соя (134 тис. га), кукурудза на зерно (303 тис. га). Домогосподарствами населення розпочато копання картоплі та збір овочевих культур, яких  в цілому до збирання підлягає 73 тис. га.

Під час наради розглянуто ще ряд питань, зокрема і питання надання держпідтримки. Нагадуємо, що детально ознайомитися з напрямами та умовами для отримання дотацій можна за посиланням https://minagro.gov.ua/ua/pidtrimka, а також звернувшись до спеціалістів Департаменту https://www.apr.adm-km.gov.ua/Struktura-Departamentu.

Відео